Search Magazine

 

Search Magazine

November 21, 2012 in Community, by / 0 Comments
Search Magazine

SEARCH MAGAZINE är mer än ett seglingsmagasin. Det är KÄRLEK till en sport och livsstil i sin bästa bemärkelse. Tidningen har på kort tid blivit synonym med svensk segling och nämns ofta i samband med superlativ som fräsch, modern, innovativ och inspirerande. Det är vi både stolta och mycket glada för.Magasinet startades 2007 och har sedan dess hittat en alldeles egen nisch som livsstilsmagasin för aktiva seglare. Magasinet är gratis och distribueras genom ett nätverk av utvalda BUTIKER runt om i landet samt genomPRENUMERATIONER. Det går även att läsa magasinet direkt online på HEMSIDAN eller med iPhone/iPad viaQIOZK.

Magasinet ges ut 6 gånger per år och med en upplaga på 10 000 exemplar når vi ut till ca 50 000 läsare per nummer. Vi når även ut till stora delar av surfsverige, dels genom tidningen; dels genom sociala medier somFACEBOOK SURFING och TWITTER.

Under 2011 har vi startat upp ett MILJÖPROJEKT. Search Magazine trycks på återvunnet papper men för att kompensera ytterligare för pappersbruk planterar vi dungar genom VISKOGEN. Detta är ett led i arbetet som har målsättningen att göra Search Magazine till ett CO2-neutralt magasin.

Vi driver, vid sidan om tidningen, egna seglingsprojektet SEARCH MAGAZINE CHALLENGE som under säsongen 2011 gick in i F18-klassens med höjdpunkterna SM på Baggensfjärden och EM i Las Palmas, Gran Canaria. För närvarande planerar vi ytterligare en säsong med F18 och med mer erfarenhet av både båt och klass kommer målsättningen att höjas ett par snäpp.

Search Magazine har ett antal PARTNERS. Vi samarbetar t ex med SVENSKA SEGLARFÖRBUNDET samt en rad distrikts- och klassförbund, SVENSKA VINDSURFINGFÖRBUNDETSWEDISH SURFING ASSOCIATION,WAKE.SE, ett antal seglingsbloggar samt några av våra mest färgstarka profiler inom svensk segling – allt för att skapa en attraktiv, intressant, lärorik och underhållande tidning.

 


Comments are closed.