Dragonfly 28

Den perfekta båten kanske inte är byggd än, men Dragonfly 28 är väldigt nära idealet. Det här är en båt som ger dig alla möjligheter, mycket glädje och enastående segling. En lysande kombination av design och funktion för den moderna seglaren som ställer stora krav på sin båt.

 

Dragonfly 28 är ett helt nytt koncept, designad och tillverkad av Jens Quorning tillsammans med Steen Olsen. En livslång dröm, som efter nästan två års utveckling blivit verklighet. En 28-fots ihopfällbar trimaran med sovplats för 5 vuxna, alla >2 meter långa, och ståhöjd (1.85 m) i salongen. Dragonfly 28 tilltalar både familjeseglare och kappseglare. Dess mångsidighet och fantastiska seglingsegenskaper gör den lika rolig för familjesemester som racing.

En Dragonfly 28 upplevs större än en lika stor kölbåt tack vare den extra yta som näten ger. Här kan man ligga och läsa eller sola, och barn har gott om utrymme för lek, tex hoppa studsmatta på näten. Till båten finns ett väl tilltaget sittbrunnskapell som skapar ett extra rum och sidoskroven ger gott om stuvplats. Ett väl tilltaget kylskåp och separat toalett bidrar ytterligare till bekvämlighet.

Dragonfly 28 har nominerats som “Boat of the Year 2010” av Sailing World och av Sail Magazine som en av de bästa båtarna för 2011 i kategorin flerskrovsbåtar. Den har också kallats “The fastest touring boat in the world under 30 feet” av den tyska båttidningen Die Yacht.

Mer information om Dragonfly 28 hittar du på Dragonfly.dk. Där kan du också se en rad videoklipp.

Specifikationer

Nyheter i den senaste modellen av Dragonfly 28 är:
– Båten levereras med extra stora pontoner och djupare roder som tillval och går då under benämningen Dragonfly 28 Performance
– Näten har vidgats då tidigare modell hade större gap mot sidoskroven
– Bakre delen i akterruffen har blivit bredare, vilket gör att den känns som en säng för två, istället för en krypkoj. Fönster finns som tillval.
– Möjlighet till större kylskåp i stuvlådan på babord sida